divendres, 30 d’abril del 2010

Sr. GUARDIOLA: CONSELLER D'EDUCACÓ

Molt agraïda Sr. Guardiola. I no per les copes, ni per les vibracions que ens regala partit rere partit, ni tant sols pel Barça Madrid, que també. Li vull donar les gràcies per ajudar-nos als mestres en la nostra tasca educativa. Jo, que no seguia el futbol, ara m’assec enganxada al televisor partit rere partit, esperant les seves declaracions finals, que gravo per als meus fills i recomano que escoltin els meus alumnes. Fa uns dies pensava que l’educació havia de ser representada per un mestre, professor o pedagog. Però Sr. Guardiola m’ha demostrat que estava equivocada i que l’ha de representar algú amb la seva bona educació. Si va ser escollit català de l’any no crec que fos només per les copes. Crec que va ser perquè molts voldríem prendre’l com a model a imitar pel seu saber estar.
Penso que vostè exerceix de Conseller de l’educació mostrant-se diplomàtic, capaç d’acceptar derrotes i crítiques, modest amb els guanys i els encerts i sobretot, respectuós amb els rivals, alhora que políticament correcta amb tothom. I si a vostè se li acabaven els adjectius per el gran Messi al camp, a mi se’m mengen les raons per les que donar-li les gràcies.
Si m’ho permet, l’agafo d’exemple i em pregunto si els nostres sindicats i el nostre conseller d’educació coneixen el nom de gaires centres d’arreu, de prou mestres i alumnes de diverses escoles i dels suficients pares i mares paletes, dependentes, mecànics, caixeres, fusters... o sense feina afectats per les bones i no tant bones decisions educatives. Segur que tots agrairíem, a la manera del gran Pep, una explicació per tanta revolució educativa.
El 18 de maig hi ha un nou Barça-Madrid(vaga) però amb aquest no hi podrem veure l’elegància del nostre entrenador blaugrana. Aquest partit sols el disputen els entrenadors i ens deixen fora de joc als jugadors. Els sindicats van a l’atac i el ministeri juga a les individualitats . I està clar, els que no hi estem convocats voldríem fer un xic de defenses del paper dels mestres, de la conciliació familiar i d’un bon programa educatiu. M’agradaria saber, si com vostè, els qui disputen aquest match coneixen a fons com millorar l’educació o pot ser per ells és sol el joc d’un partit més. Sàpiguen que pels nostres infants és la lliga de totes les temporades futures i no ens val ni un 0-2, ni un 2-0. Si us plau, anem a un estudi de fons abans del partit, juguem amb totes les possibilitats ben estudiades i finalment regaleu-nos una roda de premsa d’aquelles amb les que ens te acostumats el Sr. Guardiola.

1 comentari:

  1. ...a vegades el futbol pot anar molt bé per escriure que en definitiva l'educació és feina de tots...és un afer social i sense oblidar que els pares en tenen la part més directa...

    ResponElimina