dissabte, 1 de maig del 2010

COMIAT D'UN FINAL DE CURS

Aquest text va estar escrit fa dos cursos en motiu de que molts mestres de la ZER Alt Lluçanès canviaven el seu lloc de treball per jubilació, canvi d'escola etc... i només és una prova per comprovar si funciona la col.laboració en linea al bloc:PUNT DE TROBADA DE MESTRES
Tot recordant el temps passat i veient l’esdevenidor amb il.lusió…. :


Tot resta en silenci, fa poc que l’últim nen ha deixat l’aula i les classes buides, els ordinadors s’han apagat. Als centres de la ZER es respira ,ara, una altre tranquil·litat, no tant vital… Els nens i nenes s’han acomiadat fins al setembre. No esteu tristos cada cop que s’acaba un curs?… No sentiu que alguna cosa vostra, intrínseca, personal se’n va amb els nens i nenes, que se us ho emporten, que us ho manlleven, que no ho tornareu a tenir mai més? Els companys i companyes també s’emporten coses que us han ensenyat i que val la pena conservar-les per tot allò que tenien de bones.
Ara només queda l’anar i venir pels passadissos, enllestir els últims informes, el teclejar en l’ordinador solitari de remor de nens…
De mica en mica tota la tasca acadèmica es va esgotant fins a morir i renéixer com “l’au fènix” en l’esdevenidor.
Tot això que us hem dit, aquest any és molt més intents i especial, molt més…doncs molts nens i nenes com molts de vosaltres companys i companyes deixeu la Zer Alt Lluçanès. L’esdevenidor del proper curs es presenta amb un munt de mestres sense rostre, doncs aquests any ha estat un curs de canvis.
Han quedat enrere les colònies, les jornades, les conferències, els bolets arrebossats, el teatre, els banys en aigües brutes de la Barceloneta, els dinars de final de curs, la tasca acadèmica esforçada i diària…la relaxació, les experiències compartides, el que s’aprèn i no queda escrit enlloc…les experiències noves que hem après els uns dels altres…Ja queden enrere els projectes educatius que ens han enriquit a tots i a totes, la il.lusió compartida l’amistat i la complicitat….
Aquest curs ha estat diferent doncs molts de vosaltres el proper curs ja no romandreu en aquesta ZER, per jubilació, concursos de trasllats, noves i més atractives expectatives de treball…És per això que els que ens quedem us trobarem a faltar i se’ns entelen els ulls de només pensar-hi.Us trobarem a faltar, no perquè us en aneu, sinó per tot allò que ens heu aportat i que hem après de vosaltres com a persones i companys i companyes de feina.

Us desitgem un futur esdevenidor carregat d’energia renovada i vitalitat vivint tot gaudint de la feina diària.

Entre tots, cadascú en el seu lloc de treball, continuarem lluitant perquè com deia el poeta aquesta pobra, trista i culte dissortada pàtria reneixi cada dia de les seves cendres….

Comiat.

1 comentari:

  1. Petons i somriures a tots aquells que heu dedicat la vostra vida laboral al món de l'ensenyament. Desitjar-vos que no pareu mai d'aprendre i ensenyar !!!

    ResponElimina