dijous, 27 de maig del 2010

I més VAGA BLANCA!!!

Com ja sabeu el dia 18 de Maig algunes escoles es van apuntar a la "Vaga Blanca". La iniciativa s'ha estès arreu del país, és per això que des del Secretariat d'Escola Rural de Catalunya fan una nova proposta:
"...el dia 1 de juny al matí el Secretariat va al Departament en defensa de l'Escola Rural. Us proposem el mateix dia fer "Una Vaga Blanca", és a dir portar una peça de roba blanca en senyal de recolzament al document que presenta el Secretariat i trobar-se tots, mestres, pares, ajuntaments, alumnes,.... p.e. davant de l'escola , llegir el manifest que us proposem i fer-se fotos . Fer-ne la màxima difusió possible, ràdio, premsa local, la provincial...".

El manifest diu el següent:

La ZER és molt més que compartir mestres itinerants especialistes, és tot un Projecte Educatiu comú que té la seva força en el treball d’equip que coordina, sota criteris organitzatius i pedagògics, l’ensenyament-aprenentatge a les nostres escoles.
No entenem que un model educatiu que funciona, que dóna bons resultats, que pot ser referent per d’altres realitats i que ha cohesionat territori, es vulgui “desmuntar” quan se sap perfectament que, sense els recursos humans i la capacitat de liderar de la ZER amb pes i autonomia, serà ben difícil mantenir l’excel·lència i la innovació educativa. Fins ara, tothom qui ha apostat i ha cregut en aquest model educatiu ha tingut la satisfacció de la feina ben feta. El personal de les escoles, comunitat educativa, hi seguim apostant; podem seguir comptant com fins ara, amb les persones del departament d’Educació? Ens agradaria pensar que sí.

Esperem que les nostres reflexions no caiguin en un sac buit i simplement s’arxivin enmig de l’allau de respostes fruit del malestar col·lectiu dins del sistema educatiu i que l’escola pública i rural pugui tenir de nou, l’oportunitat de continuar creixent i construint conjuntament (com hem fet fins ara amb el govern actual) la millor educació pels nens i nens de les Zones Escolars Rurals de Catalunya.
Secretariat d'Escola Rural de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada