dijous, 6 de maig del 2010

PROPOSTA 2 : UNA MICA MÉS D'OXIGEN I TOT VA MILLOR!

En aquesta societat en la que estem immersos, molts dels nostres alumnes i sovint, nosaltres mateixos, vivim en una situació de moviment i activitat que sol fer molt difícil un bon ús de la concentració.
Si ens poguéssim dedicar a una sola cosa, seria una habituació, que podria facilitar la feina i reduir esforços als qui la fan, i millorar-ne fins i tot, els resultats. Per aconseguir aquest repte, penso que pares, mestres i alumnes hauríem de trobar i proporcionar espais de silenci.

Un primer exercici que proposo, seria practicar un minut de silenci posant consciència a coses que passen en aquest minut... Quants cops? Doncs, més d’un, si volem transformant-ho en una rutina de funcionament i en una pràctica, que resulti un bon hàbit d’aprenentatge per a l’Infant. Tot i que per començar tampoc cal que sigui un minut cronometrat, penso que qualsevol moment és bo per fer unes respiracions pausades i observar com tot millora.

Em sembla molt important que comencem a acceptar la necessitat que tenim tots, pares mestres i alumnes d'aprendre, i molt millor si ho fem junts.

SENGA 6 de Maig del 2010

PUNT TROBADA: Moltes gràcies Senga! Demà a l'aula buscarem un espai de silenci per compartir amb els alumnes i sentir.

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Molt bona Senga! Demà també buscaré un moment de silenci!

    ResponElimina