dijous, 3 de juny del 2010

5. Senga Buscart: Mestra a la privada concertada

1. On treballes actualment i de quines tasques relacionades amb l’educació, et sens més satisfeta d’haver realitzat o d’haver-hi participat? Ara i sempre he treballat a l’escola concertada amb els seus avantatges i inconvenients... més que tasques en concret us parlaria d'una actitud innata en mi de fer costat als alumnes en tot i com més conscient he estat d’aquest fet més he pogut concretar-ho en actuacions pedagògiques.
2. Ens vols recomanar algun llibre? Us recomano ELOGI A LA LENTITUD de Carl Honoré. Per ajudar a explicar a tots els nens que al ser més lents són més brillants en saviesa, humanisme, estima...
3. Quin alumne i/o mestre recordes haver-hi après més al seu costat? La mestra que més em va marcar, la Teresa Salat, va ser justament per aquesta valoració i estima que tenia per a tots... llavors jo tenia 12 anys. També vull honorar al mestre Josep Tió que a l’escola de mestres em va ensenyar català treballant a un nivell universitari a la vegada que cada classe era un aprenentatge pedagògic. Tot ell era pedagogia. També he de fer-vos saber que el mestre Ramon V. Albareda m’ha ensenyat a ampliar la consciència a tots nivells, sense ell no em sentiria tan satisfeta de la meva feina. I els alumnes tots són un mirall que cada dia tinc al davant per poder aprendre.
3. Qui és per tu, un bon model a imitar i un exemple a seguir per la seva bona educació?
EMILI TEIXIDOR i una llarga llista sens fi. I per què? Ara mateix perquè és aprop, és català. També perquè amb errors i encerts és un treballador incansable, un home creatiu, que no ha parat de treballar pels infants de Catalunya i perquè estic d’acord amb la seva pedagogia.
4. Què canviaries o afegiries, per millorar el sistema educatiu de casa nostra? Tinc dubtes, diuen que per arreglar una cosa a vegades cal espatllar-ho del tot. Sembla que el sistema educatiu es va espatllant i de moment sembla que encara no s’ha acabat! Serà que l’escola ha mort i cal fer néixer ja una nova estructura que permeti educar els infants com a persones creatives i no pas com a consumidors saturats?
5. Què en penses de les retallades en educació? Ni bé, ni malament. Sembla una bona manera per veure com respon aquest cos de mestres adormits... potser també consumidors avorrits?
6. Per acabar, ens podries regalar la teva opció de millora per l’espai del bloc 365 propostes de millora per l’educació? Avui pels més petis, ESBORRAR TOTES LES GUARDERIES DEL MAPA i crear una estructura social on els pares tinguin espai i temps per fer de pares i cuidar els nens perquè siguin sans en tots els aspectes cos-emocions-sentiments-ment-esperit. Totes les mares que he sentit, i són moltes, se senten culpables de no cuidar els fills en tot el que necessiten ...les mares ho saben.
7. Voldria valorar aquest bloc que anirà madurant i serà un punt imprescindible per mestres desperts i atents a tot el que són i el que ens envolta. Gràcies.

PUNT TROBADA MESTRES: Estimada Senga! Gràcies a tu per aquestes paraules tant generoses que ens regales. Estem segurs que els teus pensaments no deixaran indiferents a aquells que et llegeixin. T'agraïm molt que ens facis pensar. MOLTES GRÀCIES I FINS AVIAT!

5 comentaris:

  1. Paula3/6/10

    Cec que la Senga diu tot el que pensem molts! Però ella te el valor de proclamar-ho alt i clar! Estic d'acord amb tu, tot sovint els mestres semblen adormits!!!

    ResponElimina
  2. Anònim3/6/10

    No se si l'escola ha mort! Però els nostres sous si k estan SUPER MORTS!!! HI HAURÀ REENCARNACIÓ???

    ResponElimina
  3. Anònim4/6/10

    Jo no hi estic gens d'acord en que els mestres semblen adormits, tots els que jo conec fan més del que haurien de fer i d'això l'administració no se n'adona.

    ResponElimina
  4. Laluko4/6/10

    No ser.... potser tot depen de fins a quin punt ets un simple professor o fins a quin punt pots arribar a ser mestre. I adormits ho estem tots, no nomes els mestres, i aixo si que ho veu la administració.

    ResponElimina
  5. ANÒNIM: penso que quan la Senga parla de que estem adormits ho fa referint-se a que la fem de manera mal invertida. Els mestres solem fer molta feina, PERÒ POT SER estem adormits quan no invertim les energies en fer propostes de millora en lloc de queixar-nos i actuar sols dins l'aula !

    LALUKO: penso que tens raó amb això que no només som els mestres els adormits!

    ResponElimina