dissabte, 5 de juny del 2010

MESTRA DE VACANCES

... i jo em pregunto: per què hi ha amics que malgasten energies criticant les condicions laborals dels mestres, en lloc de lluitar per millorar les seves? O les inverteixen en procurar que la societat on vivim inverteixi pot ser no tant en armaments i més en EDUCACIÓ I SANITAT?
Jo sóc mestra, i si no ho tinc mal entès al meu calendari laboral hi consten de dies festius: l’agost, els dies de Nadal i Setmana Santa, les festes locals del poble on treballo i dues de lliure disposició per cada centre.
Com pot ser que ens veieu fora l’escola al juliol? Doncs perquè aquest, és un mes laboral que destinem a la formació i el reciclatge necessari per actualitzar-nos. Ah! I aquesta formació són un cupo d’hores que podem fer al juliol o al llarg del curs. I què passa si no ho fem? Doncs si ets substitut els mesos de juliol i agost no cobres; si ets definitiu a la pública deixes de cobrar el complement específic del sou bàsic i si ets de la privada depèn d’aquesta, però normalment no hi ha complements ni res, fas els cursos que et manen i punt. Per cert, que aquesta formació sovint ens l’hem de pagar nosaltres, ja que no hi ha prou places als cursos que ofereix la Generalitat. A banda que generalment és de més qualitat si la pagues tu mateix en centres especialitzats I sol ser molt cara! A tot això, podríem afegir que els mestres ens emportem hores i hores de feina diària a casa i que ens la organitzem com podem, habitualment anant a dormir molt tard.
Vull dir, que els mestres catalans podríem malgastar energies criticant els mestres d’altres comunitats que treballen pel mateix sou de 9h a 2h o criticant tots els que treballen amb un jornal com el nostre i cobren similar sense endur-se feina a casa; o els que fan jornades compactades o... Ai! Això d’haver de pensar en criticar les avantatges de les feines dels meus amics és per mi malgastar el temps. Prefereixo invertir-lo lluitant al costat de les causes que defensen els drets dels vostres fills i preparant la classe de demà.
Per cert, no us ho he dit però com a mestra sóc una privilegiada i em podeu criticar amb totes les vostres energies i em podeu dir allò que a vosaltres també us hagués agradat ser mestres... ja que dia a dia faig una feina que m’omple i em fa feliç, perquè tinc el privilegi d’acompanyar els vostres fills en el màgic món dels aprenentatges.

Carta del dia al PUNT DIARI, Enllaç:
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/175129-mestra-de-vacances.html
Carta del dia El Periódico, Enllaç :

3 comentaris:

  1. senga5/6/10

    ...no hi havia pensat...clar...ser mestra és l'objectiu per la vida...la gent sempre vol ajudar encara que no ho sàpiguen fer...així que ara veig una nova tasca a dedicar més atenció del que he fet fins ara...ENSENYAR A AJUDAR ELS COMPANYS...que vol dir, també, deixar-me ajudar...
    gràcies per les teves pensades...i no paris encara que a vegades és motiu d'enveges...potser ben justificades...

    ResponElimina
  2. Anònim5/6/10

    ME L'APUNTO PER QUAN ES QUEIXIN DE QUE FEM MASSA VACANCES !

    ResponElimina
  3. Cristina6/6/10

    A mi també m'ha agradat! El que pot ser el pròxim curs no tindrem ni el mes de juliol depèn d'on treballem. Hi ha qui diu que dependrà del centra on treballis que et lliurin...

    ResponElimina