dijous, 9 de setembre del 2010

10. PARLEM AMB ELS ALUMNES

El primer dia d'escola, després de fer carretera tot escoltant en Jordi Basté, http://rac1.org/elmon/blog/els-nens-es-colen-a-la-tertulia/ em vaig inspirar per preguntar als alumnes de la meva aula què era el més "guai" del primer dia d'escola i això és el que en va sortir:

1. Què és el que trobeu més divertit el primer dia d'escola ? Que no fem classe, que a la tarda fem una festa, que veiem a la senyoreta, que estudiarem assignatures noves més "guais", el canvi d'aula, el canvi de companys i sobretot que tornem a veure els nostres amics i hi podem jugar.
2. Què és el més avorrit del primer dia de col·legi ?Que aquest any fem sisena hora i acabarem a la 1h. Que aquest any hem començat les classes abans. Que ens han tret la mestra de reforç. Que després del dia de reis no podrem jugar amb les joguines. Que haurem de tornar a fer deures. Que ens hem d'aixecar més d'hora. QUE S'HA ACABAT: fer vacances, la tele, les consoles, les joguines, jugar amb el gos i el gat, la piscina i la platja... i que tornen les feines d'escola i els extraescolars, i clar marxem d'hora de casa i tornem molt tard.
3. El més guai de les vacances ? Anar a la platja, la piscina, a parcs aquàtics, a parcs d'atraccions, als inflables, i fer viatges per tot arreu.
4. Què en penseu de la setmana de festa ? Que serà "guai" per anar a esquiar. Que si els pares fan festa podrem estar junts i si no estaré a casa avorrit. Sembla que hi ha les festes més repartides.
5. Què ha estat el més divertit de estar les vacances amb els pares? Anar a parcs d'atraccions on els pares tenien por i jo no. Tots els dies de piscina. Veure la platja ja que no l'havia vist mai i hi havia molta i molta aigua. Un camping molt gran que tenia piscina, pista de tenis, gronxadors... i nous amics. Anar a pescar crancs a les roques amb el pare. Que el pare ja està bo i hem pogut fer vacances junts. Anar a un hotel molt gran que a dalt dels pisos hi tenia una pista de tenis.
6. Què espereu d'aquest curs? Que ens ho passem tant bé o més que l'any passat, aprendre molt, jugar molt al pati, que ens arribin més llibres de la Tina (els que hi ha ja els he llegit), que vinguin nous nens i nenes, i sobretot que les profes noves no ens posin deures ni exàmens.

* He fet un resum agafant les paraules textuals dels que van aixecar la mà per respondre les preguntes realitzades. En una escola rural en el nivell de cicle mig de primària.

1 comentari:

  1. Clara9/9/10

    Curioses respostes les dels vostres nens, m'ha agradat això que demanin més llibres de lectura... Ho intentaré a la meva aula a veure k els hi agrada de l'escola i de casa, bones preguntes per conèixer un xic més els nostres alumnes...

    ResponElimina