dissabte, 4 de setembre del 2010

Reflexions d'inici de curs...

Hola a tothom !!! Jo potser sóc dels que m'estresso una mica però al llarg d'aquests dies m'han vingut algunes reflexions al cap que m'agradaria debatre:
1.- Amb la gestió irrisòria de personal amb la que ens estem trobant, com és que el Departament ha obert la borsa de treball ??
2.- Com pot ser que hi hagi gent... que encara no estigui anomenada i comencem dimarts que ve ?
3.- Com pot ser que les substitucions de mitja jornada tinguin data de finalització el dia 31/08/2011 si la reforma del calendari estableix que el curs "següent" comença el dia 1 de juliol ?
4.- De cara l'any que ve, està clar que els interins estaran nomenats el dia 1 de juliol però... totes les reduccions i substitucions estaran cobertes ?? O l'escola començarà sota mínims una setmana i després la primera setmana de setembre s'haurà de començar (benvinguda als nous mestres) un altre cop ?
Pensem-hi a veure si entre tots trobem la sol·lució !
Enviat per : Albert Lozano

4 comentaris:

  1. Anònim4/9/10

    I com és que hi ha escoles que no tenen cobertes totes les vacans ?
    I com és que diuen que han donat més mestres i en realitat han tret especialistes per tot arreu?
    I Com és que s'omplen la voca d'escola inclusiva i han tret els mestres d'Ed.Esp. a les escoles rurals...
    I com és que possen una setmana al febrer partint el timestre... per després poder dir k no va b l'educació ?
    I com és...? PERQUÈ L'EDUCACIÓ NO ÉS IMPORTANT SI NO DONA VOTS POLÍTICS.

    ResponElimina
  2. Bon dia Albert, companys i companyes,

    Suposo que com tots i totes no tinc respostes coherents a totes aquestes preguntes que us feu, que ens fem. Malgrat sóc conscient que gestionar l'educació del país no ha de ser tasca fàcil, cert és que se'n fan a l'alçada d'un campanar. Ens trobem en situacions a l'escola que haurien de ser impensables... i en canvi hi són ben presents!!

    Jo us diria que hem de "lluitar" per una educació de qualitat, presionant tan com ens sigui possible a l'Administració... però mentrestant, no ens oblidem del dia a dia a l'escola.

    Una abraçada i deliç inici de curs a tots i totes!

    Aloma

    ResponElimina
  3. Albert12/9/10

    La resposta que m'han donat des del Departament d'Educació és aquesta:
    Educació. Generalitat de Catalunya Enguany, els nomenaments van publicar-se el passat 30 de juny, seguint els canvis que ha introduït la modificació del calendari escola...r. Actualment, es fan els nomenaments que ajudaran a cobrir les reduccions de jornada, substitucions i bai...xes que es comuniquen aquests dies des dels centres. Per tal de cobrir aquestes places, s'han fet actes de nomenament els dies 30 i 31 d'agost, així com el dia 1 de setembre. També es preveu fer-ne els dies 3 de setembre i el dilluns 6. Són nomenaments que es fan a mesura que els centres fan costar al Departament quines són les necessitats de personal que tenen. Per això encara pot haver gent sense nomenar, que responen a necessitats molt concretes.
    Pel que fa les dates que cites en la pregunta 3, el nou curs comença l'1 de setembre per als docents. En cap cas s'inicia el dia 1 de juliol.

    ResponElimina
  4. Albert12/9/10

    La resposta que m'han donat des del meu sindicat (USTEC-STEs) és aquesta: Hola Albert,

    Com vam parlar per telefon he consultat el tema dels dies de juliol i els nomenaments fins al 31 d'agost.

    Primer dir-te que a nivell de normativa l'ordre d...e calendari per els cursos 2010-2011 estableix:

    " ...
    2.1 El professorat dels centres educatius públics i privats no universitaris ha de reprendre en el seu centre les activitats d'organització del curs el dia 1 de setembre. En els centres de titularitat del Departament d'Educació les activitats del professorat programades al centre no acabaran abans del dia 7 de juliol o, en cas que no sigui laborable, del dia immediatament anterior ... "

    També el Departament a les reunions que ha fet fins ara ha parlat de final de curs a 31 d'agost i no a 30 de juny i de les adjudicacions de vacants per al curs següent amb efectes 1 de setembre.

    Fins que no surti, si surt, una normativa que digui que han de fer les persones que canvien de centre a final de curs, i amb efectes de quin dia es dona el canvi no podem dir gaire cosa.

    A més a més, estan les eleccions pel mig i si hagués un canvi d'equip en la gestió del Departament d'Educació encara podrien passar més coses per tant hem de quedar a l'espera dels esdeveniments.

    Cordialment,
    Aureli

    ResponElimina