dilluns, 15 de novembre del 2010

LES GUITARRES QUE ENS ENVOLTEN

Hola,
El meu nom es Marc Castelló. Us faig arribar aquesta proposta per si es del vostre interès. Es una audició educativa sobre la història de la guitarra elèctrica per realitzar a centres d'educació.
PRESENTACIÓ En aquest últim segle la guitarra ha tingut un dels canvis mes significatius de tota la seva història. Si ens remuntem a principis del segle XX trobem els guitarristes de blues que amb la seva música d’arrel van marcar el rumb de la anomenada “guitarra moderna”.
Seguint aquest camí veurem la trepidant “evolució” que ha sofert aquest instrument en aquests darrers 100 anys, aquí és on trobem “ les guitarres que ens envolten”.
DESCRIPCIÓ GENERAL L’audició que es presenta és un concert en el que es mostra la interpretació de la guitarra en directe amb unes bases musicals prèviament produïdes de fragments de cançons, a mes d’una biografia detallada sobre guitarra i tot el que l’envolta. 
Consta d’una introducció i cinc capítols, cada un dels capítols esta dividit en dues parts amb els següents continguts:Part 1. per les explicacions, té com a suport un PowerPoint. Hi haurà una explicació sobre els diferents avenços tecnològics, la terminologia, la guitarra acústica i elèctrica, els personatges mes rellevants, les marques, literatura sobre la guitarra, societat, moda i cultura en general)Part 2. per les interpretacions, té com a suport un videoclip. Retalls de concerts, videoclips, pel·lícules i fotografies) amb les bases. Hi haurà apunts sobre la biografia dels protagonistes que s’interpreten i dels estils en que s’inscriuen, fets històrics importants, curiositats i anècdotes.
APROFITAMENT DIDÀCTICL'audició que es presenta mostra en profunditat la guitarra elèctrica, un dels instruments mes populars de tota la història, el seu naixement ha suposat un fenomen social i cultural. Al marge de l’eix principal que es la guitarra, a l’audició també es tracten altres temes com les classes socials, el racisme, la moda, els fenòmens de masses, la caiguda del mur de Berlín (“The Wall” Pink Floid) els orígens multiculturals (fusió en els orígens de la música afroamericana amb l’europea) relació amb les diferents èpoques, fets socials i històrics més importants.Aixi doncs aquesta proposta vincula el camp musical, socio-cultural i artístic amb l’educatiu d’una manera lúdica.
Per mes informació podeu contactar a traves de mail o tel (610 610 051 / 93 116 19 31)Gràcies i salutacions
ENVIAT PER : Marc Castelló Roig

2 comentaris:

  1. http://www.facebook.com/audicionsmusicals

    ResponElimina
  2. Anònim16/11/16

    https://www.facebook.com/lesguitarresqueensenvolten/

    ResponElimina