dimecres, 26 de maig del 2010

ALS 55 FRESCOS COM UNA ROSA !!!

Més concrecions del que significa la retallada d'hores de coordinació, i que poden resultar un mínim de 320 contractacions menys pel proper curs (professorat interí).
El dimarts 25 de maig, en la Mesa Sectorial, el Departament ha comunicat noves retallades que afecten als centres públics. El Departament d'Educació te intenció de presentar unilateralment a acord de govern del proper dimarts dues noves mesures que suposen una nova retallada i un nou ajustament de les plantilles en els centres públics, que atenta contra els acords signats, els drets laborals del professorat i la negociació col·lectiva
1. S’elimina la reducció de les dos hores lectives als majors de 55 anys, que el professorat podia sol·licitar des de l’acord que CCOO va signar el novembre del 2005. I es produeix quan fa 2 cursos que els majors de 55 podien gaudir-ne
2. El Departament d'Educació reduirà entre 6 i 9 hores el paquet d’hores de reducció de l’horari lectiu que s’assignen als IES per tasques de coordinació.
· Els IES que tinguin més de 22 grups, la reducció serà de 9 hores.
· Els IES que tinguin més de 10 grups i fins 21, la reducció serà de 6 hores.
També a l’Acord del 2005 es van veure incrementades aquestes hores de coordinació, que ara el Departament unilateralment retalla.
CCOO rebutja contundentment aquestes noves mesures i denuncia l’incompliment flagrant pel Departament de la legalitat vigent i del principi bàsic de l’obligatorietat dels Acords signats. Signifiquen un menyspreu al treball del professorat i de les tasques necessàries de coordinació. Suposen fer recaure el pes de la crisi sobre els professionals de l’educació i la qualitat dels serveis públics. També precaritza els recursos necessaris dels centres així com la tasca dels docents afectats, i redueix el nombre de professorat interí, abocant-los a l’atur.
Aquestes mesures van encaminades a reduir la contractació de 320 interins/nes com a mínim el proper curs.
Càlcul del que suposa en retalls en la contractació de professorat interí pel proper curs 2010/2011:
1. Eliminar la reducció de 2 hores lectives als majors de 55 anys : mínim, 100 contractacions menys pel proper curs (primària i secundària)
Aquest curs un total de 2.682 persones gaudeixen d’aquesta reducció: 5.364 hores setmanals. Tot i que no tenim dades (no ens les vol facilitar el Departament), calculem que directament poden resultar 100 contractacions menys el proper curs 2010/2011. I centre a centre, poden resultar cues d’hores que facin més gran aquesta retallada de contractacions, que afectaran al professorat interí i substitut de primària i secundària.
2. Reduir entre 6 i 9 hores el paquet d’hores de reducció de l’horari lectiu que s’assignen als IES per tasques de coordinació suposarà una reducció en la contractació de 222 interins de secundària, com a mínim.
· Estimació reducció centres de tipologia C (entre 12 i 21 grups) 6 x 402 centres = 2412 hores
· Estimació reducció centres de tipologia B (entre 22 i 30 grups) 9 x 129 centres = 1161 hores
· Estimació reducció centres de tipologia A (més de 31 grups) 9 x 47 centres = 343 hores
Total 2.412+1.161 +343= 3.996 hores
3996 / 18 hores / professor = 222 interins/nes de secundària de menys
En centres petits, amb professorat major de 55 anys, pot significar un mínim de ½ dotació menys per centre. I en centres on hi ha més professorat major de 55 anys, la retallada serà més gran.
Una vegada més s’està comprovant que els Consellers Maragall i Antoni Castells, són els alumnes més avantatjats, una mena de més papistes que el Papa, en aquest cas més zapateristes que Zapatero, en temes de retallades de drets laborals i socials, que afecten a l’escola pública, tots els sectors públics i els seus treballadors.
Informació i escrit proporcionat per Àngel Garcia, responsable d'ensenyament públic de CCOO.

PUNT TROBADA : Qui diu que no hi ha retallades en educació ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada