dissabte, 22 de maig del 2010

NOSALTRES TAMBÉ TENIM DRET A LA MESTRA D'EDUCACIÓ ESPECIAL

El dimarts 18 de maig, les tres escoles de la ZER (Zona Escolar Rural) Gavarresa (escola Sesmon d'Oló de Santa Maria d'Oló, escola Llevant d'Oristà i escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra) també vam anar a l'escola amb una samarreta blanca.
Amb aquesta iniciativa, de la qual també hi van participar altres escoles rurals del Lluçanès i la Cerdanya (entre d'altres de Catalunya) reivindicàvem el dret dels alumnes amb necessitats educatives especials a ser atesos amb qualitat, per la mestra especialista d'educació especial.
I és que una de les mesures que ha adoptat el Departament d'Educació per economitzar ha sigut retallar les plantilles dels mestres a les escoles, i a més, a les escoles rurals, ens han suprimit la mestra especialista d'educació especial. Les Zones Escolars Rurals, el curs vinent, només podran gaudir dels mestres especialistes d'anglès, educació física i música. Aquests mestres són els que comparteixen les escoles que formen una ZER.
El Departament d'Educació parla d'equitat en el sistema educatiu. Està clar que amb aquesta mesura, l'escola rural en queda exclosa. Els alumnes amb necessitats educatives especials dels nostres pobles no podran rebre el suport necessari des de l'escola.
Paral•lelament també se'ns demana qualitat i excel•lència educativa. Si fins ara l'escola rural n'érem un exemple, a partir d'aquestes dotacions de mestres serà difícil millorar, fins i tot mantenir-les.
Les xifres són clares, enguany a la ZER Gavarresa som 155 alumnes i 22 mestres i mig; el curs 2010-2011 serem 158 alumnes i 19 mestres i mig. La pèrdua és molt important: 3 mestres, que equivalen a 90 hores setmanals menys d'atenció als alumnes i preparació pedagògica. I sense mestre d'educació especial a dues de les tres escoles de la ZER.
Aquestes decisions que afecten avui a les nostres escoles, també es reflectiran a la societat del demà.

PUNT TROBADA: La ZER Gavarresa ens ha facilitat aquest escrit via l'Anna Capdevila per tal que conegueu de primera ma més llocs que LLUITEN PEL DRET A SER ESPECIALS en zones rurals! Què en penseu?

5 comentaris:

  1. Anònim24/5/10

    És una autèntica vergonya el que està fent el Departament... Hauríem de sortir tots, mestres i famílies al carrer. L'educació dels nostres alumnes i fills està en joc!!! Em produeix molta pena i un sentiment molt gran d'impotència...
    Ah! I viva la sisena hora que s'està carregant tot perquè no hi ha ni un duro...

    ResponElimina
  2. Anònim24/5/10

    Totalment d'acord, però aquesta mesura també afecta als mestres (homes) d'educació especial. Encara que són pocs, val la pena mencionar-los!

    ResponElimina
  3. Anònim25/5/10

    És una vergonya, això és perquè veiem el que els importa al Departament la tasca que fem els mestres d'Educació especial, tan necessaria que és en alguns casos i tan menyspreuada. Ja n´hi ha prou!!!!Un desgavell com aquest no ho havia vist mai, i porto molts anys en aquesta tasca ajudant a aquells infants que més ho necessiten. Endavant , estic amb vosaltres!!!

    ResponElimina
  4. Anònim26/5/10

    MARAGAL DIMISSIÓ!!!!!

    ResponElimina
  5. Anònim31/5/10

    Em sembla molt bé la iniciativa de portar una camiseta blanca sempre i quan l'acte vagi acompanyat de mobilitzacions a Barcelona per tal de reivindicar el dret a que els nostres infants siguin atesos.

    ResponElimina