dijous, 27 de maig del 2010

4. Quim Vila : Mestre de la música !

1. On treballes actualment i quines tasques educatives hi desenvolupes? Actualment faig concerts amb la meva banda, faig un curs intensiu de tres hores de nivell 0 i 1 de guitarra per escoles, instituts, botigues de música, casals, ateneus, etc. i en els mateixos espais faig una xerrada sobre creativitat musical d'una horeta on acabo composant un tema amb tots els assistents. També aquest últim mig any he fet alguns programes musicals per iphone i android.
2. Per què et vas ficar en el món de l’educació? Suposo que la principal raó és que m'agrada ordenar mentalment el coneixement, i transmetre'l és un exercici que hi ajuda molt. I, òbviament, pel benefici espiritual que comporta veure gent que gaudeixen a curt i llarg termini de la teva docència.
3. Ens podries recomanar algun llibre? "Las mentiras fundamentales de la iglesia catòlica" de Pepe Rodriguez. Ajuda a fer-se una altra idea d'algunes que ens venien com a dogmes...
4. Hi ha algun mestre que recordes especialment? Un capellà de setè de bàsica. Dur, inflexible, exigent,... una mica com la vida mateixa.
5. Quina tasca, experiència o activitat relacionada amb l’educació, recordes amb més afecte? Els concerts amb els alumnes. Tothom veia l'aplicació pràctica i vistosa de les hores d'estudi.
6. Qui és, per tu, un bon model a imitar i un exemple a seguir per la seva bona educació? Qualsevol que sàpiga més que jo en un tema que m'interessi, i que tingui la humilitat del que aprèn cada dia.
7. Què canviaries o afegiries per millorar el sistema educatiu de casa nostra? No ho sé, però el que sí que és clar és que en un període de molts pocs anys s'ha passat de la plantofada escolàstica gratuïta a tractar l'alumnat com un ens de cristall psicològic que la mínima amonestació li pot castrar les facultats psico-socio-cognitives. Penso que s'ha d'educar per la vida i la vida no sempre és un joc...
8. Coneixes algun sistema de treball, diferent al nostre, que pensis que té alguna cosa interessant que podríem incorporar a la nostra manera de fer?
Sí, un de complicat. Fer entendre els pares que l'educació no és una activitat extra-llar més. Comença a dins de casa. Va molt bé tenir un disc dur ben formatejat abans de farcir-lo de programes. Penso que la cultura no és tan sols absorció de coneixements per guanyar al Trivial, sinó que permet relativitzar la teva realitat quotidiana i comprendre el diferent. Una mica, l'aprenentatge de la diversitat et porta cap a la unitat.
9. Per acabar, ens podries regalar un nou suggeriment per l’espai del bloc: “365 propostes de millora per l’educació”?
Vigilar que el sufragi democràtic dels idiotes no sigui la dictadura de la imbecil•litat (hi ha molta més gent que mira lliurement l'esguerro de la Belén Esteban que Redes, per exemple)
Clica al títol per anar a vídeos de Quim Vila a la Web!

PUNT TROBADA : Quim, moltes gràcies per la teva col·laboració amb el bloc! Ens ha agradat molt conèixe't una mica més i descobrir-te més enllà de la musicalitat de les teves cançons! MOLTES GRÀCIES!

3 comentaris:

  1. Nuria27/5/10

    No coneixia aquesta faceta educativa del cantautor Quim... M'ha agradat llegri-lo!

    ResponElimina
  2. Caram amb en Quim! Te cops amagats... No me l'imaginava pas així aquest noi... M'ha agradat molt la seva visió i la comparteixo molt en la resposta 6! MOLT BÉ QUIM!

    ResponElimina
  3. Jordi28/5/10

    Ai, Quim, Quim... Que t'escoltin els polítics... canta la proposta al poble... i amb una lletra k enganxi...

    ResponElimina