dijous, 10 de juny del 2010

6. Joan Pera : Un mestre al teatre !


1. On treballes actualment i quines tasques educatives hi desenvolupes? Actualment estic en cartell al teatre Condal de Barcelona representant La Glòria del mercat i la Doble vida d'en John. Són dues comèdies teatrals on fem passar un estona molt agradable al públic. Saber que ells estan gaudint que els fa feliç és algo que no té preu. Precisament aquest fer feliç o fer riure, és el que considero una tasca educativa molt important.
2. Per què et vas ficar en el món de l’educació? Perquè era una carrera curta, que em permetia treballar i estudiar i era el que més se semblava a fer teatre. Però a la vida, mai se sap. I sempre em va agradar fer teatre, així que ho vaig deixar tot per fer teatre fins a dia d'avui...
3. Ens podries recomanar algun llibre? Jo he llegit molt llibre, però si vols que t'en recomani un, en podria dir qualsevol del Woody Allen. Crec que el seu punt de vista sarcàstic i còmic t'ajuda a prendre't la vida de bon humor, i és algo que no es pot perdre mai.
4. Podries compartir amb nosaltres la cosa més important que has après al costat dels teus fills? Crec que a casa, un dels valors més importants que tenim com a referència és el compartir. Al ser tants, sempre ens hem ajudat els uns als altres, i hem compartit tant els bons moments com els dolents junts. Crec que això t’ajuda a enfortir les relacions amb aquells que estimes.
5. Hi ha algun mestre, que recordes especialment, per què?
De la meva època, més que mestres, recordo els càstigs, com quan ens pegàven amb el regle a les mans, o ens feien dir el rosari 20 vegades, o ens posaven de cara a la paret tot un matí (sort que era una paret mestra, i alguna cosa hi vaig aprendre...jaja).
6. Quina tasca, experiència o activitat relacionada amb l’educació, recordes amb més afecte?Per a mi el més maco era veure com els nanos evolucionàvem en totes les matèries. Al conviure amb ells totes les hores lectives, feia que conegués molt més els alumnes, no com ara que tots són especialitzacions. Abans convivíem amb els nanos totes les hores del dia i sabies què necessitaven.
7.Qui és per tu, un bon model a imitar i un exemple a seguir per la seva bona educació? I per què? Crec que el model basat en la cultura de l'esforç no s'ha de perdre mai. Crec que la lluita i les ganes que vam posar a la nostra època ens ha permès tenir tot el que tenim avui en dia, però per contra, crec que s'ha perdut aquell esperit de superació i lluita que teníem la nostra generació.
8. Què canviaries o afegiries, per millorar el sistema educatiu de casa nostra? Per un cantó el creixement personal, on intentaria potenciar al màxim la convivència nois i noies. I per l'altre, un estudi real de les matèries que necessitarà l'alumne per introduir-se dins la societat un cop acabat els estudis obligatoris.
9. Coneixes algun sistema de treball, diferent al nostre i que pensis que te alguna cosa interessant que podríem incorporar a la nostra manera de fer?Fa molts anys que estic deslligat, però crec que les directrius donades pel col·lectiu Rosa Sensat són de lo millor que ha donat el país en matèria educativa.
10. Per acabar, ens podries regalar un nou suggeriment, per l’espai del bloc: “365 propostes de millora per l’educació”?Que l’estudiant sàpiga d’on ve, què necessita i què és el que vol en el futur.

PUNT TROBADA: Volem manifestar el nostre agraïment al Sr.Joan Pera que molt amablement ens va contestar aquesta minientrevista pel bloc. Per nosaltres ha estat un plaer poder conèixer una mica més aquest artista de casa nostra. MOLTES GRÀCIES JOAN!
Si voleu conèixer més en Joan Pera i les tasques que fa cliqueu al títol i anireu a la seva web. Recordeu, que a l'espai recomanem del bloc, també us parlem de la possibilitat de participar en el II STAGE TEATRAL ELSPERA.
Esperem que us hagi agradat l'entrevista tant com a nosaltres.

2 comentaris:

  1. Anònim10/6/10

    No sabia que Joan Pera haguès estudiat per mestra! Ara he descobert un artista que també es preocupa per l'educació...

    ResponElimina
  2. Anònim12/6/10

    Així a part de bon actor català tenim un bon mestre...

    ResponElimina