dilluns, 6 de setembre del 2010

PROPOSTA 9 : Ensenyar a assaborir el plaer de la cultura

Tot recordant : Una nit d'estiu a Banyoles comparteixo amb vosaltres el plaer de la cultura que penso que hem d'ensenyar als nostres infants des de l'escola i des de tots els entorns que ens ho mostren. Aquest estiu he pogut gaudir de la cultura en diverses ocasions, però hi va haver una nit d'estiu a Banyoles que va ser molt especial, aquell dia els contes ens van engollir, no ens els podem deixar perdre. El plaer per la cultura és per mi una bona proposta per l'actualitat educativa de la que es parla en aquest bloc.

No m'importa si l'adjectiu sona no sé com: va ser preciós.
Sota els estels, vora la muralla, dues-centes moltes persones van prendre cadira o van quedar dretes o van seure per terra, educadament, ordenadament, per sentir... contes llegits en veu alta!
I vàrem riure i ens vàrem emocionar i n'hi va haver un parell (Puntí i Fonalleras, i això que no hi havien quedat) que fins i tot van cantar, i va ser preciós, sí. Tot just un parell d'hores per assaborir el plaer de la cultura, dels mots que fan històries; per tornar-se a enamorar de la literatura; per sentir-nos, ves, gent digna, desvetllada i feliç.
(I tot això -ai, no ho he dit?-, gràcies a la dèria i a l'empenta i al somriure d'una llibretera, na Irene, de L'Altell. Que no ens les canviïn pas per supermercats, les llibreries, que ens agraden així com són: capaces de posar espelmes a les muralles i fer-ne paraula i llum d'estrella)

Enviat per : Núria Cadenes.

1 comentari:

  1. Pere6/9/10

    Gràcies per recordar-nos les lectures a la fresca, una bona proposta per començar el curs amb records d'estiu.

    ResponElimina