diumenge, 20 de juny del 2010

MANIFEST dels mestres, professors i professores tancats al Col·legi La Ginesta. I la seva VALORACIÓ !

Ens trobem tancades i tancats, mestres, professors i professores, a l’Escola La Ginesta de Segur de Calafell, al Baix Penedès, per reivindicar que volem una educació pública i de qualitat per a tothom, accessible a tota la ciutadania i amb recursos suficients.

És per això que denunciem la privatització de serveis que s’està produint a l’escola pública catalana sota el mandat del conseller Ernest Margall. El maquillatge aviat ja no podrà amagar la destrossa que totes les persones que treballem en aquest àmbit coneixem i patim en el dia a dia. Denunciem la reducció de professionals a través de mil i una trampes que deixa les nostres nenes i nens desatesos i en condicions de precarietat evident en el seu procés educatiu. Denunciem la manca evident de joventut dels nostres dirigents i la seva submissió total i absoluta a les empreses privades que esperen amb la boca oberta el seu tros de pastís. Les empreses són empreses malgrat s’anomenin fundacions. Denunciem l’estat lamentable del trànsit intestinal dels polítics que es diuen d’esquerres i fan el joc als rics de sempre, destinant els diners de l’escola pública a les escoles religioses i privades: Denunciem també el trànsit intestinal dels de dretes perquè riuen de gust en veure com els altres els fan la feina que sempre havien volgut fer i no s’hi atrevien. No denunciem el trànsit intestinal dels de centre perquè aquests, ja ho sabem de sempre, no existeixen. Denunciem la LEC, la Llei d’Educació de Catalunya, que permet l’entrada de les empreses en el sistema educatiu català, en el seu finançament i en la gestió dels centres. Les direccions dels centres no poden ser gerencials i caure en mans de llicenciats en Administració i Direcció d’Empreses que desconeixen tot le referent a l’educació de les nostres filles i fills. Denunciem la por dels companys i companyes que diuen que no faran vaga fins que sigui de dies i busqui guanyar les nostres reivindicacions. Ara és l’hora tal com ho era ahir i ho serà demà. Passat demà serà massa tard, o sigui que fora la son dels ulls i caminem en el camí de la lluita.

Ens estimem la nostra feina perquè ens estimem la vida, perquè estimem el nostre món, les nenes i els nens, la seva educació i el seu aprenentatge.

VALORACIÓ : El passat 17 de juny una vintena de mestres de la comarca del Baix penedès ens vam tancar des de les 14 hores del dijous fins les 9 hores del divendres 18. Tot pensant que ens avorriríem i al final vam tenir la llarga visita de l'inspector, de regidores de l'ajuntament, de la policia local i dels mossos d'esquadra. També de companys que van venir a solidaritzar-se.

La policia es va quedar tota la nit, vigilant que els que ens vam quedar a dormir no creméssim els nostre lloc de treball. Així ens demostren que l'economia està malament i que els recursos s'han d'ajustar...un dispositiu policial tota la nit perquè no entrés cap altre mestre a l'escola. Quina vergonya, volen apagar la dissidència, les opinions divergents a la seva.

Enviat per : Toni Alvarez Romera

1 comentari:

  1. Claudi20/6/10

    Dia a dia veig k la cosa es mou ! Hi ha ki diu k som un poble adormit... XÒ amb accions com aquesta veig que enkr stem vius !!! i lluitem x viure millor

    ResponElimina