1. On treballes actualment i de quines tasques relacionades amb l’educació, et sens més satisfet d’haver realitzat o d’haver-hi participat?Actualment estic treballant com a substitut pel Departament d’Educació. Porto quatre anys a les llistes, cosa que m’ha permès veure món i veure maneres de treballar força diferents. També he de dir que he estat dos anys a primària i dos anys a educació infantil i les dues etapes m’agraden força però tinc preferència per educació infantil. M’hi sento més còmode amb la tranquil•litat que s’hi respira i la manera de treballar.
2. Què és per tu ser mestre? Per mi ser mestre és aprendre, ja que Amb tots els alumnes sempre s’aprèn alguna cosa i amb tots els mestres també. Un bon mestre és aquell que, passi el que passi, és capaç de poder treballar amb totes les persones del seu voltant i, a la vegada, poder-ne aprendre alguna cosa.
3. Quin és per tu un bon model a imitar en educació? Considero que un bon model a imitar és el de l’escola pública. Una escola laica, altruista, d’igual oportunitats per a totes les persones...
4. Què canviaries o afegiries, per millorar el sistema educatiu de casa nostra? Crec que al sistema educatiu li calen moltíssimes coses, per exemple: - Igualtat de sous, drets i deures per a tots els docents.
- Millora en la inversió d’infraestructures i condicions laborals
- Establiment de control imparcial: als mestres, qüestionaris als pares, informe de direcció i claustre, entrevistes i informe amb inspecció...
- Supressió d’interins i substituts sense oposicions: és anòmal que estiguem fent la mateixa feina però una persona pugui estar més d’un curs en la mateixa escola només perquè ha aprovat un examen injust i imparcial.
- La setmana que ens han posat a principis de juliol, jo la posaria a finals d’agost. Té més sentit fer una feina continuada que no pas treballar una setmana, anar-se’n de vacances durant mes i mig i tornar per fer la feina restant en una setmana més.
5. Què en penses de les retallades en educació? Són un atac a la professió docent i a l’escola pública i una passa enrere en la igualtat d’oportunitats.
6. Què n’esperes del proper curs ? El nivell d’apatisme està començant a ser molt important entre els mestres i la societat en general. La gent ja no confia ni en els seus governants ni en que pugui haver-hi millores. Sempre he considerat que aquest plantejament és un error. Joan Fuster sempre deia “La política, o la fas o te la fan”. Hi estic totalment d’acord amb aquest plantejament i és que crec que les nostres forces no han de defallir si volem canviar les coses.
Durant el primer trimestre del nou curs ens esperen dos grans reptes: les eleccions al Parlament de Catalunya i les eleccions sindicals. Són dues cites a les que no podem faltar. L’argument de molta gent, com sempre, és el de “canviarem alguna cosa ?” doncs sí. Tot en aquesta vida canvia, per bé o per malament però canvia. El que no podem fer és quedar-nos a casa quan sabem perfectament que els dos processos són importants per canviar les coses. No val amagar el cap sota l’ala quan et demanen la opinió i, després, exigir responsabilitats.
7. Per acabar, que en penses de l’espai del bloc 365 propostes de millora per l’educació? Valoro molt positivament disposar d’un espai on es puguin enviar les propostes i pensaments per millorar l’escola pública però crec que n’hauríeu de fer més difusió. El col•lectiu docent és un col•lectiu molt especial que es mobilitza poc pels seus drets i deures.
PUNT TROBADA : Moltes gràcies Albert per compartir amb nosaltres les teves idees i valoracions sobre el món de l'educació. Es nota que ets una persona compromesa amb la teva feina i amb ganes de millorar dia a dia. Fins aviat !
PUNT TROBADA : Moltes gràcies Albert per compartir amb nosaltres les teves idees i valoracions sobre el món de l'educació. Es nota que ets una persona compromesa amb la teva feina i amb ganes de millorar dia a dia. Fins aviat !
Tot i que penso com tu amb això de les retallades no estic d'acord amb això k que hi hagi "apatisme" entre els mestres. Penso que fem molt el que ens falla és que no ho fem units, encara ens falta aprendre que la unió fa la força !!!
ResponElimina...felicitats per ser actiu en el món de l'educació...d'acord en que la queixa i esperar que ens ho facin té resultats poc satisfactoris...molt millor tendir cap a actuar amb coherència i conciència i unitat...
ResponElimina